<<logo bakker bert>>

Meer over brood


We zijn vergeten hoe lekker brood kan zijn. Een belangrijk ingrediënt voor lekker brood is tijd. Het 'plofbrood' dat in de winkel ligt, heeft misschien maar een uurtje mogen rijzen. Geef het deeg rustig de tijd, 8 uur of meer, en je krijgt brood dat zo lekker is dat beleg erop bijna verspilling is.

Daar wringt het natuurlijk: tijd is geld. Een brood dat 8 uur rijst, houdt de hele dag een plek in de rijskamer bezet. Een bakker die zo werkt, heeft dus extra rijskamers nodig (extra kosten) of kan minder brood per dag maken (gelijke kosten, minder broden). Zo'n lekker brood kost dus meer.

BakkerBert kiest voor desembrood. Het brooddeeg rijst langzaam. Eerste en tweede rijs samen duren 10 uur.
Omdat we geen winst hoeven te maken, blijft de prijs netjes, vaak nog onder het niveau van de supermarkt.


Wat is brood?
Wat is desem?
Waarom desem?
Desem, zuurdesem, zuur brood?
Desem beter dan gist?
Desembrood met gist
Is desembrood duur?
Desembrood gezonder dan gistbrood?
Speltbrood gezonder dan tarwebrood?
Volkorenmeel en bloem?
Gluten
Brood en zout
Bakkerzout of zeezout?

Hoe maak je desembrood?

Desembrood in de broodbakmachine
De afvalberg

Andere vragen? Stel ze op info@broodvanbert.nl