Meer over brood
We zijn vergeten hoe lekker brood kan zijn. Een belangrijk ingrediënt
voor lekker brood is tijd. Het 'plofbrood' dat in de winkel ligt, heeft
misschien maar een uurtje mogen rijzen. Geef het deeg rustig de tijd, 8
uur of meer, en je krijgt brood dat zo lekker is dat beleg erop bijna
verspilling is.
Daar wringt het natuurlijk: tijd is geld. Een brood dat 8 uur rijst,
houdt de hele dag een plek in de rijskamer bezet. Een bakker die zo
werkt, heeft dus extra rijskamers nodig (extra kosten) of kan minder
brood per dag maken (gelijke kosten, minder broden). Zo'n lekker brood
kost dus meer.
BakkerBert kiest voor desembrood. Het brooddeeg rijst langzaam. Eerste en tweede rijs samen duren 10 uur.
Omdat we geen winst hoeven te maken, blijft de prijs netjes, vaak nog onder het niveau van de supermarkt.
Wat is brood?
Wat is desem?
Waarom desem?
Desem, zuurdesem, zuur brood?
Desem beter dan gist?
Desembrood met gist
Is desembrood duur?
Desembrood gezonder dan gistbrood?
Speltbrood gezonder dan tarwebrood?
Volkorenmeel en bloem?
Gluten
Brood en zout
Bakkerzout of zeezout?
Hoe maak je desembrood?
Desembrood in
de broodbakmachine
De afvalberg
Andere vragen? Stel ze op info@broodvanbert.nl