<<logo bakker bert>>


Brood op voorraad

Vaak is er een kleine voorraad brood (ingevroren).
Meestal is dat een heel brood dat alleen is voorgebakken, maar soms is het afgebakken en gesneden.
Voorbakken lukt het beste met het kleinste formaat (325 gram). 
De kern is gaar en er is nog bijna geen korst. Grotere broden krijgen wat meer korst.

Zelf afbakken van een heel brood is eenvoudig, en het resultaat doet niet onder voor vers gebakken.
Losse sneetjes ontdooien kan op verschillende manieren.
Mijn voorkeur is heel langzaam droog toasten in een vlakke koekenpan.
De kern van de snee blijft zacht en de korst wordt iets krokant.

De voorraad op  20 aug 20:

1 tarwe wit/sesam (325 gram, voorgebakken)
3 tarwe bruin
(325 gram, voorgebakken)
 1spelt bruin/pompoenpit
(325 gram, voorgebakken)

Afbakken


Ontdooi het brood. Dat kan bij kamertemperatuur (reken op 2 uur) of in de magnetron bij laag vermogen (180 Watt plm 4 minuten).
Verwarm de oven voor op 200 graden (ventilatieoven) of 210-220 graden (gewone oven).
Brood NIET natmaken.
Afbakken tot de korst krokant is (10-15 minuten, hangt van de oven af).
Wacht met aansnijden tot het brood wat is afgekoeld (kwartier of langer).