Ingrediënten
Desem
Alle broden worden gemaakt met desem als rijsmiddel.
Tarwedesem bestaat uit 50% water, 38% tarwebloem en 12% volkoren tarwemeel.
Speltdesem bestaat uit 50% water, 38% speltbloem en 12% volkoren speltmeel.
Speltbrood bevat alleen speltdesem, tarwebrood bevat tarwedesem en/of speltdesem.
Meel en bloem
Tarwe en spelt zijn van biogisch-dynamische teelt (Demeter keurmerk).
Bloem en meel worden geleverd door De Nieuwe Band. Producent is BD-Granen in Middenmeer.
Rogge is er alleen van biologsche teelt (Eko keurmerk).
Witbrood bevat een gedeelte bloem van biologische teelt.
Herkomst is Maallust (molen in Amerongen) of De Windotter (molen IJsselstein).
Zout
De broden bevatten 1,66 gram zout per 100 gram meel/bloem (wettelijk maximum 1,80 gram/100 gram)
Tarwebrood wordt gemaakt met 50% bakkerszout en 50% natriumarm zout (LoSalt met jodium).
Hierdoor is het natriumgehalte in het brood ongeveer 30% lager. Natrium kan hoge bloeddruk veroorzaken.
Speltbrood wordt om baktechnische redenen wel gemaakt met 100% bakkerszout.