<<logo bakker bert>>

Ingrediënten

Desem
Alle broden worden gemaakt met desem als rijsmiddel.
Tarwedesem bestaat uit 50% water, 38% tarwebloem en 12% volkoren tarwemeel.
Speltdesem bestaat uit 50% water, 38% speltbloem en 12% volkoren speltmeel.

Speltbrood bevat alleen speltdesem, tarwebrood bevat tarwedesem en/of speltdesem.


Meel en bloem
Tarwe en spelt zijn van biogisch-dynamische teelt (Demeter keurmerk).
Bloem en meel worden geleverd door De Nieuwe Band. Producent is BD-Granen in Middenmeer.

Rogge is er alleen van biologsche teelt (Eko keurmerk)
.

Witbrood bevat een gedeelte bloem van biologische teelt.
Herkomst is Maallust (molen in Amerongen) of De Windotter (molen IJsselstein).

Zout
De broden bevatten 1,66 gram zout per 100 gram meel/bloem (wettelijk maximum 1,80 gram/100 gram)

Tarwebrood wordt gemaakt met 50% bakkerszout en 50% natriumarm zout (LoSalt met jodium).

Hierdoor is het natriumgehalte in het brood ongeveer 30% lager. Natrium kan hoge bloeddruk veroorzaken.

Speltbrood wordt om baktechnische redenen wel gemaakt met 100% bakkerszout.